Prawdziwie włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Włoskie restauracje to w kraju najbardziej popularny rodzaj gastronomii. Lubimy jedzenie włoskie gdyż jest smaczne, pożywne oraz ceszy oko. Oczywiście najczęściej wybieramy takie dania jak pasty. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską goście kosztują rzadsze dania obiadowe – canelloni, lasagne czy desery włoskie.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską trzeba zwrócić uwagę na kilka elementów: jak wiele półproduktów rzeczywiście jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu znajdują się również mniej popularne włoskie potrawy, czy karta win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoskie potrawy to duża różnorodność oraz jedzenie z wielu części Włoch. Najlepsza włoska restauracja wprowadzi naturalnie włoski nastrój.
Kuchnia włoska nie jest skomplikowana, ale to nie oznacza, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to wspaniała kuchnia europejska .
Dobre wino z Włoch
Żadna szanująca się knajpka włoska, która aspiruje do tytułu bycia klasycznym miejscem na gastronomicznej mapie regionu, nie może ignorować trunków. Kolacja na włoską modę koniecznie powinien obejmować również aperitiff. Kieliszek białego wina to przy włoskim posiłku cos zupełnie naturalnego. zobacz Klasyczne wina z Włoch to zdecydowanie toskańskie bolgheri, lombardyjskie oltrepo pavese a także noto z Sycylii. Restauracja włoska – jeśli rzeczywiście ma być rozpoznawana jako klasycznie włoska, musi mieć bogatą kartę win.
Regionalna włoska restauracja
Chcąc zrozumieć wyjątkowość kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości trzeba poszukać restauracji, która jest w stanie podać nie jedynie pasty i pizzę.
Zobacz film